Snowboard bazar

Snowboardy

Nasledujúci článok popisuje rôzne snowboardové značky.

Snowboardy Burton

Snowboardy Burton Snowboards sú v dnešnej dobe jedným z najväčších výrobcov. Spoločnosť Burton Snowboard má na svetovom snowboard trhu podiel až 30 percent. Snowboardy Burton sú zároveň jednou z prvých výrobcov na svete. Snowboardy Burton založil Jake Burton Carpenter roku 1977. Burton vyrába ako snowboardy, tak ostatné príslušenstvo ako je viazanie na snowboard, topánky na snowboard, nohavice na snowboard, okuliare, rukavice a ďalšie produkty a doplnky na snowboard. Burton kladie veľký dôraz na vývoj a kvalitu. V dnešnej dobe vyrába svoje dosky po celom svete a ako jeden z mála výrobcov vyrába dosky aj v Európe (v Poľsku a Rakúsku) aj cez vyššiu cenu (v porovnaní s Áziou). Burton Carpenter, ktorý spoločne s niekoľkými ďalšími nadšencami pre snowboard založil v roku 1977 malú dielňu, v ktorej vyrábali pre nedostatok peňazí snowboardy vybavenie svojpomocne. Ich snowboardy boli natoľko kvalitné, že po nich bol ohlas aj medzi ďalšími fanúšikmi snowboardingu a z malej garážové zábavy vyrástol regulárny biznis, vďaka ktorému sa Burton snowboard stal jednou z najuznávanejších značiek v odbore. To ostatne dokazujú aj štatistiky za rok 2008, kedy sa snowboardy Burton podieľali zhruba 40-70% uskutočnených predajov všetkého snowboardového tovaru na americkom trhu a to samozrejme s mnohomiliónovým ziskom. Svoj podiel na tom má aj prepracovaný marketing.

Do profesionálneho snowboard tímu Burtonu patrí Shaun White, Kelly Clark, Jeremy Jones a Terje Haakonsen. Snowboardy Burton tiež vlastné mnoho ďalších menších značiek. Tieto značky sa väčšinou špecializujú na konkrétne druhy príslušenstva na snowboard. Snowboardy Burton vlastní napr značku R.E.D. Protection, ktorá vyrába helmy na snowboard, chrániče na snowboard, atď Ďalšie dcérskou značkou Burton snowboard je značka Anon Optics, ktorá vyrába snowboardové okuliare a iné doplnky na snowboard. Ďalej Analog Outerwear a Gravis Footwear. Roku 2005 spoločnosť snowboardy Burton nakúpili značky Forum snowboard, Jeenyus snowboard, Foursquare snowboard Outerwear a Special Blend Outerwear.

 

Snowboardy Elan

Snowboardy Elan sa prezentujú vo snowboardovom podvedomí pod značkou ARTEC snowboard. Snowboardy Elan už několikátým rokom predstavujú snowboardy na tej najvyššej úrovni, ktoré sú určené pre agresívne freestyle a nesú technické prvky budúcnosti. Snowboardy ELAN ARTEC sú vyrábané z jednoduchých, ale kvalitných materiálov.

 

Firma Elan patrí medzi svetové vedúci výrobca snowboardov, ktoré majú vlastnú výrobu. Snowboardy Elan poskytujú svoje výrobné kapacity aj iným snowboardovým značkám. Firma Elan má na globálnom trhu dôležitú úlohu už dlhšie ako 60 rokov. Snowboardy Elan chcú vďaka inovatívnym prístupom a progresívnymi technológiami vytvárať technicky a graficky dokonalé produkty.

 

Zimné divízie firmy Elan sa zamerala na výrobu snowboardov a lyží. Každoročne firma Elan potvrdzuje svoju dobrú povesť ako špecializovaný výrobca lyží a snowboardov. Snowboardy od značky Elan hovoria samé za seba svojimi typickými znakmi - inovatívnosť, originalita a rozmanitosť. Snowboardy Elan majú pre všetky snowboardistov to správne snowboard vybavenie podľa ich gusta.

 

Snowboardy Elan posunuli značku Elan vpred do novej éry. Toto nové obdobie so sebou nesie nové výzvy, zrýchlený vývoj, ale aj prekážky. Divízie Elan skis, ktorá je poháňaná novou technológiou WaveFlexTM, nastavila novú latku v lyžiarskom priemyslu. Elan Marine vyrába nové a ešte väčšie lode, ktoré Elan posúvajú do vyššej cenovej kategórie. Pracovníci vo firme Elan snowboard verí, že vytrvalosť a oddanosť svojej práci sú kľúčovými faktormi a vďaka ich novej stratégii je dovedú do ešte úspešnejší budúcnosti.

Snowboardy Raven

Raven snowboards je mladá progresívna snowboardová značka, ktorá vznikla roku 2004. Tím konštruktérov a dizajnérov značky Raven sú skúsení nielen na svojich pracovných postoch, ale všetci sú aj aktívnymi jazdcami. Raven sa narodil v srdci ľudí, pre ktorých je snowboarding vášňou, zameraním a životným štýlom. Výsledkom ich práce sú atraktívne a ucelené kolekcie vyrábané s dôrazom na kvalitu. Snowboardy Raven sú vyrábané v najlepšej európskej fabrike spoločne so snowboardy Burton - tiež tým je zaručená vysoká kvalita produktov. Značka Raven snowboards sa stretáva, vďaka kvalitným materiálom, precíznemu spracovaniu, využívanie najnovších technológií a prijateľné cene, s veľkou obľubou v Európe. Na slovenský trh značka vstúpila v roku 2011.

Pri tvorbe snowboardov Raven sa dizajnéri nebojí siahnuť k atraktívnym a nevšedným designom, napr pri využití bezfarebného laku, ktorý odhaľuje celodrevené "Tip-To-Tail" jadro a jeho precízne technické prevedenie. Celodrevené "Tip-To-Tail" jadro, grafitové sklznice a technológie rešpektujúce najnovšie trendy poskytujú uspokojenie aj náročným snowboardistom.

Veľmi obľúbené sú tiež viazanie zn Raven snowboards, ktorá sa vyznačujú masívne, veľmi odolnou konštrukciou. Už u základného modelu viazanie nájdete kovové račne au vyšších modelov sú potom kovové prvky samozrejmosťou. Aj vo výrobe viazanie Raven snowboards rešpektuje najnovšie trendy av jeho ponuke nájdete aj viazanie s odklápacou pätou (technológia Flow).

Veľký progres zaznamenali aj topánky na snowboard Raven, a to ako čo do kvality a funkčnosti, tak aj čo sa týka prepracovanosti detailov a celkového vzhľadu. Vďaka zladenému designu topánok s viazaním a snowboardy tak Raven snowboards vytvára ucelenú kolekciu snowboardového vybavenie, v ktorej môžete zostaviť veľmi zaujímavé snowboardové komplety. Oficiálne český web Raven snowboards nájdete tu.

 

Snowboardy Flow

Snowboardy Flow sú v rebríčku snowboardových značiek na popredných pozíciách hoci sa jedná o veľmi mladú značku. Snowboardy Flow sa preslávili predovšetkým vďaka výrobe kvalitného viazanie na snowboard. Úspechom pre snowboardy Flow je vývoj od roku 1992. Snowboardy Flow boli založené v roku 1992 kedy Neil Pryde zo spoločnosti NeilPryde (vedúca značka vo windsurfingových plachtách a vybavenie) a Reinhardt Hansen z windserfingové F2 (špička vo výrobe windsurfingových dosiek) sa rozhodli preskúmať príležitosti na snowboardovom trhu. Obaja videli, že snowboardový trh potrebuje vylepšenie technológie viazanie na snowboard. V tej dobe bol tento šport relatívne mladý, získaval dôveru a začínal svoj obrovský vzostup.

 

Snowboardová technológia bola stále ešte úplne v plienkach a bolo tam veľa priestoru na zlepšovanie. Neil Pryde a Reinhardt Hansen zamestnali dizajnéra Wernera Jettmara. Ten navrhol snowboardové viazanie na snowboard, ktoré je príjemnejšie než klasické dvoupřezkové viazanie na snowboard a dávalo pocit "bosých nôh". Werner sa pustil do práce a začal vymýšľať nové mäkké viazanie na snowboard, ktoré sa čoskoro svetu predstavilo pod značkou Flow. Viazanie na snowboard Flow sa od ostatných viazanie na snowboard líši patentovaným power trojuholníkom. Trojuholník je tvorený horným ťažným oceľovým lankom, ktoré spája pätku s base-plate. Tento trojuholník dáva jazdcovi schopnosť jednoducho preniesť väčšiu energiu na dosku, bez toho, aby musel vynaložiť väčšie úsilie na jazdu. Snowboard citlivejšie reaguje na zmenu a to je veľký rozdiel oproti ostatným viazaním na snowboard.

 

Ďalšie špecifické znaky Flow viazanie na snowboard: 1. Jednodielny Power Strap je vytvorený tak, aby tesne priliehal na topánku a čo najviac zmiernil bolestivý tlak na nohu - toto je veľký problém u dvoupřezkových viazanie.
2. Jeho sklápacie vysoká pätka viazania na snowboard umožňuje veľmi pohodlný vstup do viazania jedným pohybom. Otočný čap nielen podopiera ale i zapadá jedným pohybom do tej správnej pozície. Je to ten najrýchlejší a najjednoduchší nazúvacie systém, ktorý na zjazdovkách vôbec nájdeme.

 

Roku 1995 vyrobili Flow snowboardy tiež doplnkovú rad topánok na snowboard. Dizajnéri sa rozhodli predísť bežnému štýlu vložky do topánok na snowboard, preto vyrobili ucelený typ vložky, ktoré vytvaruje presnejšie a anatomičtější tvar. V súčasnej dobe sú tieto topánky na snowboard vyrobené z teple formovateľné vložky, ktorá sa môže sformovať na mieru vašej nohy. Nové série majú ďalšie vychytávky ako napr: prispôsobivou manžetu a jazyk, vzduchový vankúš pod pätou, podrážky a materiál, ktorý sa nazýva Flow form a zmierňuje, tlmí a vypcháva tlakové body.

 

V roku 1996 bola na športovom veľtrhu ISPO v Mníchove po prvýkrát predstavená rad viazanie na snowboard a topánok FLOW. Na tomto veľtrhu vzbudilo obrovský záujem verejnosti, aj keď trvalo ešte niekoľko rokov, než si Flow snowboardy vybudovali svoju jedinečnú pozíciu.

 

V roku 2002 prišli snowboardy Flow na trh s radom 14tich snowboardov. Tieto snowboardy boli vyrábané v Rakúsku. Typickým znakom snowboardov Flow bolo ich celodrevené jadro. Tým, že sa snowboardy Flow rozhodli vyrobiť túto radu snowboardov, dosiahli toho, že značka Flow vytvorila ucelený komplet. Každý snowboardista má možnosť zaobstarať si celý snowboard komplet od Flow spĺňajúce tie najnáročnejšie požiadavky. Snowboardy Flow pokračovali v jedinečnosti tejto značky a predstavili novú radu snowboardov s novými technológiami. Tieto technológie používajú doteraz nepoužívané materiály vo snowboardovom svete. Snowboardy z tejto najvyššej rady používajú na svoju výrobu titanalom, ktorý umožňuje lepší prenos energie, oveľa lepšiu stabilitu a hladkú jazdu. Táto nová technológia je prvá medzi všetkými technológiami. Prispieva k prenosu sily od jazdca k topánke, od topánky na viazanie na snowboard a od viazania späť ku snowboardu. Každým rokom sa snowboardy Flow viditeľne zlepšujú, čo vedie ešte k väčšej obľube medzi snowboardovým značkami.
V roku 2002 snowboardy Flow presťahované z Rakúska až do San Francisca, aby dosiahla rovnako veľkého úspechu na americkom trhu, ako už tomu bolo na trhu európskom. Prezidentom značky Flow bol menovaný Anthony Scaturro. Tiež bol vytvorený nový marketing, vývoj produktov a predajné tímy.

 

V roku 2005 sa kancelárie Flow presťahovali na juh do San Clemente - do centra priemyslu akčných športov. Od počiatkov značky Flow sa zmenilo mnohé. To, čo bolo spočiatku brané ako značka pre outsiderov, sa s postupom času prebojovalo na druhé miesto v predaji viazanie na snowboard po celom svete. V roku 2004 prišla značka Flow na veľtrhy so sloganom: "Najprv ťa ignorujú, potom sa ti posmievajú a nakoniec ťa kopírujú ". Tento slogan sa naozaj potvrdil po tom, čo konkurenčné značky prvýkrát predstavili na trhu svoju verziu Flow viazanie na snowboard. To čo im však chýbalo, bola kľúčová vec u sklápacie pätky - patentovaný power triangle, ktorá robí viazanie na snowboard Flow vysoko citlivým viazaním, ktoré rýchlo reaguje na zmeny.
A tak konečne po 10 ročnej ťažkej práci, kedy sa Flow snažilo zbaviť predsudkov o vzhľade viazanie na snowboard, sa to podarilo a značka Flow sa zaradila do hlavného prúdu. Nakoniec vlastne imitácia je tou najvyššou formou lichotenie.

 

Snowboardy Forum

Snowboardy Forum sú progresívne americkou snowboard značkou, ktorá sa zameriava na freestyle snowboard. Snowboardy Forum rozhodne nepatrí medzi konzervatívny snowboard výrobcu a ich kolekcia hýri nápadmi, hravosťou a farbami. Snowboardy, viazania na snowboard, oblečenie a doplnky na snowboard Forum nesú prvky kvalitného technologického a dizajnového spracovania.

Snowboardy Forum sú značkou, ktorú vlastní Snowboardingová spoločnosť Burton Snowboard. Snowboardy Forum boli najskôr vlastnené spoločnosťou Four Star Distribution a profesionálnym snowboardistom Petrom Line. V roku 2004 snowboardy Forum kúpil Burton Snowboard.

Zakladateľ Peter Line chcel založiť ten najlepší snowboard tím, čo sa mu veľmi darilo a vytvoril jeden z najprogresívnejších tímov snowboard jazdcov "The Forum 8". Snowboard skupina The Forum 8 mala nasledujúce zloženie: JP Walker, Jeremy Jones, Joni Malmö, Bjorn Leines, Devunom Walsh, Chris Dufficy, Wille Yli-Luoma a Peter Line. Títo snowboard jazdci natočili veľa kvalitných snowboard videí. Najznámejším je "The Resistance".

Snowboardy Forum od tej doby opustilo 6 z 8 snowboard jazdcov. Momentálne Forum snowboard tím tvoria: Peter Line, Joni Malmö, Eddie Wall, Travis Kennedy, Pat Moore, Jake Blauvelt, Stevie Bell, Jake Welch, Nic Sauve, Daniel Ek a John Jackson.

 

Snowboardy Frople

Progresívne český výrobca snowboardov, ktorý začal produkovať snowboard hardware už od roku 89. Vzrastajúci trend predajov snowboardov na českom a slovenskom trhu nútilo snowboardy Frople nielen neustále zvyšovať kvalitu vyrábaných snowboardov, hľadaním vhodných a kvalitnejších materiálov, ale aj investovať do vlastných zariadení potrebných na výrobu ako sú lisy, brúsky a stroje na tlač grafiky. Snowboard Frople mali to veľké šťastie, že boli pri zrode nového krásneho a perspektívneho šport a že ho mohli svojou prácou ovplyvňovať a spoluvytvárať pri najmenšom v oblasti strednej Európy. Snowboardy Frople sponzorovali rad jazdcov, z ktorých najznámejší je Martin Černík.

 

Snowboardy Gravity

Snowboardy Gravity sú mladou progresívne snowboardovú značkou, ktorá vznikla roku roku 2003. Snowboardy Gravity sú designované a konštrukčne navrhované snowboarder s mnohoročnými skúsenosťami. Snowboardy Gravity sa vyrába u renomovaných zahraničných výrobcov a ako pomerne nová značka zaznamenáva z roka na rok väčší a väčší pokrok.

Snowboardy Gravity boli vyrábané v Rakúsku, pričom najvyššie modely pochádzali z renomovanej továrne Elan s mnohoročnou tradíciou výroby dosiek svetových snowboard značiek. Tento krok posunul kvalitu snowboardov Gravity o vyššie a umožnil tak rozširuje tým aj ponuku pre náročnejšie snowboarder.

Gravity snowboards vyrába v dnešnej dobe už kompletný ucelenú snowboard kolekciu. Veľký progres zaznamenala tiež viazanie na snowboard a topánky na snowboard, ktoré majú v dnešnej dobe oveľa lepšiu kvalitu a funkčnosť. Ďalej snowboardy Gravity veľmi zapracovali na celkovom vzhľadu a prepracovanosti detailov. Snowboardy Gravity tiež ponúka široké pole univerzálnych náhradných dielov na viazanie na snowboard. Snowboardy Gravity rozšírila svoju ponuku aj v juniorských a detských snowboardoch.

 

Snowboardy Nitro

Snowboardy Nitro sú vyrábané od roku 1990 v USA Zakladateľmi Nitro snowboard sú dva Snowboardisti zo Seattlu, ktorí sa vrhli do snowboard biznisu za účelom vyrábať kvalitné vybavenie. V tej dobe im ponuka na snowboard trhu pripadala nepostačujúca. Hoci je pre nich dnes snowboard skôr prácou, stále zostáva aj ich veľkou vášňou. Cieľom Nitro snowboard je prinášať inovácie do snowboard technológií, ktoré tak zlepšujú úroveň snowboarde ako športu. Snowboardy Nitro sa radí medzi firmy, ktoré posúvajú limity snowboardu. Inovácií, ktorú priniesli snowboardy Nitro je napr progresívne vykrojenie snowboardu alebo trojdielne viazanie na snowboard. Pre vývoj produktov využívajú snowboardy Nitro svojou dizajnérsku kancelária "design & development", ktorá je zložená z tímu úzko spolupracujúce s Nitro. Práve tu sa rodia nové nápady a návrhy. Výrobu snowboardov Nitro má na starosť európska sekcia, kde sú návrhy vybavenia na snowboard pripravované do výroby. Výroba potom prebieha v ázijských snowboard fabrikách a všetko v neposlednom rade otestujú tímoví jazdci. Taký je recept na jedinečné vybavenie na snowboard, ktoré získalo obľubu po celom svete. Značka Nitro získala mnoho priaznivcov aj vďaka štýlovému oblečenie na snowboard.

 

Snowboardy 5150

Snowboardy 5150 majú svoj počiatok v roku 1993. Firma 5150 má vo svojej produkcii predovšetkým snowboardy, ale aj topánky na snowboard, viazanie na snowboard, chrániče na snowboard a helmy. Snowboardy 5150 sú dnes vyrábané pod záštitou firmy Ride Snowboards, ktorá ju odkúpila v roku 1995. V dnešnej dobe sa vyrába snowboardy 5150 v ucelenej rade dámske aj pánske kolekcie, ktorá obsahuje snowboardy, viazania na snowboard, topánky, helmy na snowboard, obaly na snowboard. Snowboardy 5150 sú v pomere cena / kvalita oveľa výhodnejšia ako napr snowboardy Ride.

 

Snowboardy Generics

Snowboardy Generics vlastní firma HEAD, ktorá vyrába snowboardy svetovej úrovne. Low end vybavenie, ktoré má veľkú kúpnu základňu vyrába spoločnosť HEAD ako snowboardy Generics. Podobne je to s viazaním a topánkami na snowboard a značkou Blax, ktorá tiež patrí spoločnosti HEAD. Snowboardy Generics sú vďaka skúseným návrhárom kvalitné aj cez použitie lacnejších materiálov.